+32 (0)495 99 82 39   info@mightymondayconsulting.be
  • Facebook  LinkedIn

 

Yes, You Can !

“Een webshop, dat doe je er wel even na je uren bij…, en dat is ook zo typisch vrouwelijk om een webshopje op te richten.”… NOT!

Internationale vrouwendag, de perfecte dag om een sterke vrouw in de spotlight te zetten. Katrien, eigenares van haar eigen online webshop, les belges, is zo een sterke vrouw.

‘Jarenlang heb ik gedacht dat lifestyle coördinator bij Sanoma magazines mijn droomjob was. Maar op een gegeven moment besloot ik dat ik mijn gezinsleven met 2 jonge kinderen niet meer wilde combineren met het werkritme daar. Ik wou iets anders, maar eerst moest ik voor mezelf uitmaken waar ik naartoe wou en welke prioriteiten ik wilde stellen. Prioriteit nummer 1 was van thuis uit kunnen werken om files te vermijden en flexibele uren om meer bij de kinderen te kunnen zijn. Na een dik jaar bezinnen had ik het gevonden: een webshop met verschillende Belgische ontwerpers samen op één site, iets dat wonder boven wonder nog niet bestond. Iedereen in mijn omgeving stond ook meteen achter het project en steunde mij in mijn nieuwe droom.

Hoewel iedereen mij volledig steunde, heb ik in het begin toch wel te maken gehad met enkele vooroordelen. Bijvoorbeeld, “een webshop, dat doe je er wel even na je uren bij” of “dat is zoiets typisch vrouwelijk om een webshopje op te richten…” Wel, ik kan zeggen dat dit helemaal niet waar is, een webshop is een zware fulltime job die veel werk en aandacht vereist. Hierdoor is het soms wel een uitdaging om een goed evenwicht te bewaren tussen werk en gezin. Ik ben nog steeds aan het zoeken hoe ik de juiste balans kan vinden. Want omdat ik van thuis uit werk kan ik ’s avonds moeilijk stoppen met werken. Ik ben me zeer bewust van die gevaarlijke val, en probeer er zo weinig mogelijk in te trappen, maar dat lukt natuurlijk niet altijd.

Ondanks dat alles wat ik gerealiseerd heb op vlak van mijn webshop en alles wat ik daarmee bereikt heb, is dat niet hetgeen waar ik het meest trots op ben in mijn leven. Voor mij is mijn leven zoals het nu is mijn allergrootste trots. Mijn man en ik zijn allebei net 40 geworden en nog steeds gelukkig getrouwd. We hebben twee fantastische zonen, drie honden, een huis waar we al heel veel in gerestaureerd hebben en zo elke dag meer een thuis wordt én als kers op de taart nu ook nog mijn eigen zaak. Wat zou mijn antwoord zijn als ze me vroeger hadden gevraagd, wat wil ik over 20 jaar zou willen zijn en zou willen bereiken? Wel dit! Ik ben oprecht gelukkig en fier dat we al die jaren getimmerd hebben aan dat geluk.

Ik heb dit leven natuurlijk niet zomaar kunnen bereiken. Ik heb geprobeerd om nooit bij de pakken te blijven zitten, want uit tegenslagen moet je leren. Het leven draait helemaal om risico’s durven nemen en het spel durven spelen. Soms verlies je natuurlijk wel eens, maar ook daar moet je dan tegen kunnen.

Als laatste wil ik nog zeggen dat je gewoon moet durven springen en durven falen in het leven. Niet (blijven) denken, maar gewoon doen! De basis van je succes is een duidelijke visie hebben en goed weten waar je naartoe wil. Als je dit doet, kan je ook zo een ‘sterke’ vrouw worden.’

 

Om www.mightymondayconsulting.be goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.