+32 (0)495 99 82 39   info@mightymondayconsulting.be
  • Facebook  LinkedIn

20 september: Thuiswerkdag!

De wet van 5 maart 2017 (Werkbaar en Wendbaar Werk) wil het arbeidsrecht aanpassen aan uitdagingen van de toekomst. Er wordt focus gelegd op verbeterde arbeidsomstandigheden om langer te kunnen werken. Door de arbeidstijd beter beheerbaar te maken voor de werknemer en zijn zelfstandigheid in de organisatie ervan te verhogen, zijn het professionele en gezinsleven beter verzoenbaar. Ook richt men zich op de duurzaamheid van het werk die ondernemingen moet toelaten oplossingen aan te bieden voor economische evoluties.

Hoe werkt dit binnen jouw bedrijf?

Gelukkige werknemers presteren meer en beter. Ben jij een gelukkige werknemer en/of heeft jouw bedrijf gelukkige werknemers in dienst? Laat jij thuiswerk toe of is dit (nog) taboe? Hoe ga je hiermee om? Wij zijn ervan overtuigd dat enkel de bedrijven die zich aanpassen aan een veranderende omgeving ook morgen succesvol zijn. Thuiswerk is onlosmakelijk verbonden met het nieuwe werken. Tijds- en plaatsonafhankelijk werken raken meer en meer ingeburgerd, ook op de Vlaamse werkvloer. Uiteraard moet de activiteit van de onderneming en de rol van de werknemer het toelaten. Niet binnen elk bedrijf of functie kan het. Maar lukt het wel, zijn we ervan overtuigd dat de mogelijkheid tot thuiswerk bijdraagt aan jouw employer branding. In de zoektocht naar talent kan thuiswerk meer potentiële werknemers aantrekken en van jouw bedrijf een ‘place to be’ maken.

 

Bron: http://www.werk.belgie.be

Bron: http://www.werk.belgie.be/default

 

Om www.mightymondayconsulting.be goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.