+32 (0)495 99 82 39   info@mightymondayconsulting.be
  • Facebook  LinkedIn

Studenten aan het werk zetten?

De zomervakantie komt er aan en vele studenten staan vol ongeduld te wachten om aan de slag te gaan voor enkele weken of langer.  Als werkgever wil je graag dat alles door blijft lopen, maar net in de zomer nemen veel van je werknemers verlof? Een echte win-winsituatie dus, want als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, betaal je voor een jobstudenten een lagere solidariteitsbijdrage. 

Hieronder kan je 4 tips vinden om jobstudenten aan het werk te zetten:

1. Stel altijd een arbeidsovereenkomst voor studenten op

Stel een jobstudent altijd te werk met een studentenovereenkomst zoals beschreven in de Wet op de arbeidsovereenkomsten. Denk hierbij ook steeds om tijdig de Dimona-aangifte te doen. 

Geen contract opstellen kan door de sociale inspectie gezien worden als ontduiking van belastingen en sociale zekerheidsbijdragen.

Wist je trouwens dat een student zonder studentenovereenkomst meer rechten heeft. Er is namelijk een wettelijk vermoeden, wat maakt dat de student mag opstappen wanneer hij/zij dat wil zonder opzegvergoeding of -termijn. Dit terwijl u als werkgever wel genoodzaakt bent om een opzegvergoeding te betalen wanneer u langs uw kant stopzet.

2. Laat de jobstudent 3 dagen op proef werken

De proeftijd mag voor een gewone werknemer dan wel afgeschaft zijn, voor jobstudenten is dit niet. De eerste drie dagen dat je een student tewerkstelt, worden door de wet automatisch als proefperiode gezien. Beide partijen kunnen in deze periode de samenwerking stopzetten zonder opzegtermijn of -vergoeding.

Let natuurlijk wel op: Opeenvolgende proefperioden zijn niet toegestaan wanneer de student aansluitende overeenkomsten bij u ondertekent. Wanneer de student tijdens de proefperiode ziek wordt, wordt de periode niet geschorst.

3. Mag je elke student tewerkstellen?

Om een studente tewerkstellen met een studentenovereenkomst moet hij/zij minstens aan drie voorwaarden voldoen: 
- Hij/zij moet minstens 15 jaar zijn; 
- Minstens in het derde jaar van het secundair onderwijs zitten; 
- En onderwijs met een volledig leerplan volgen.

Denk er ook aan dat je rekening moet houden met de studieverplichtingen van de student. Op dagen waarop hij/zij aanwezig moet zijn in de onderwijsinstelling, mag je student niet verplichten om te werken.

4. Controleer vooraf hoeveel uren de jobstudent al gewerkt heeft

Informeer altijd naar het aantal uren dat de student tijdens het lopende kalenderjaar al gewerkt heeft. Zo bent je zeker dat de termijn van 475 uren nog niet overschreden is en weet je ook hoe lang je hem nog tegen een verlaagde werkgeversbijdrage in dienst kunt houden. Studenten kunnen via www.studentatwork.be een attest voor de werkgever printen.

Overschrijd je de limiet van 475 uren toch, dan ben je vanaf het 476ste uur de gewone solidariteitsbijdragen verschuldigd. 

Met deze tips kom je niet voor verrassingen te staan en kan je met een gerust hart studenten te werk stellen de komende zomermaanden.

Om www.mightymondayconsulting.be goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.