+32 (0)495 99 82 39   info@mightymondayconsulting.be
  • Facebook  LinkedIn

Rekruiteren met sociale media

Dat sociale media niet meer weg te denken zijn uit ons dagelijks leven weten we al langer. Maar in de professionele wereld zien we dat sociale media steeds een belangrijker medium aan het worden is. Niet enkel in de sales, ook in het rekruteren van medewerkers begint sociale media zijn rol op te eisen. 

De zoektocht naar de juiste medewerker verschuift zich meer en meer van de klassieke kanalen naar sociale media. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 86% van jongere werknemers sociale media gebruiken in hun zoektocht naar een nieuwe baan.  De andere generaties blijven niet achter: liefst een kwart van alle werkzoekenden gebruiken deze kanalen. 

Wil je als werkgever klaar zijn voor deze snel veranderende media, dan is het belangrijk even stil te staan bij enkele aandachtspunten en ga zeker niet te snel aan de slag, maar denk goed na welke doelgroepen je wil bereiken, welke kanalen er juist allemaal zijn en hoe je deze best implementeert in je online rekruteringen. 

Zorg dat je organisatie zich profileert als een aantrekkelijke werkgever. Maak een bedrijfspagina waar je regelmatig foto's, bedrijfsvideo's enzoverder deelt, zo krijgen potentiele kandidaten een beeld van de organisatie. Denk hierbij vooral op langere termijn. De facebookgebruiker die jou bedrijf nu liked, is misschien nu niet aan het zoeken naar een nieuwe baan, maar binnen 6 maand misschien wel. Let steeds goed op dat er geen negatieve boodschappen gepubliceerd worden, want dit gaat snel rond op sociale media.

Vraag aan eigen medewerkers om je verschillende sociale media kanalen te liken, maar ook om nieuwe berichten te delen. Zo bereik je een veel groter aandeel van gebruikers. Je eigen medewerkers zijn op deze manier je ambassadeurs. Zorg ervoor dat zij hun positieve ervaringen delen. 

Zelfs met een beperkt budget kan je op sociale media een advertentie of een vacature plaatsen en verspreiden.  Met als grote voordeel je kan je doelgroep zelf bepalen en specificeren.

Om www.mightymondayconsulting.be goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.