+32 (0)495 99 82 39   info@mightymondayconsulting.be
  • Facebook  LinkedIn

On top of Mount Stanley ......

 

Na 6 maanden voorbereidingen, op 23/11/2017 was het zover - een vlucht naar Oeganda om deel te nemen aan Trias Trail expeditie ter ondersteuning van lokale ondernemers. 

 

 

Volgende dag na 3-tal bedrijven te hebben bezocht overhandigden we aan USSIA €35.000 om met verzamelde middelen hulp en ondersteuning te kunnen bieden aan bestaande en beginnende entrepreneurs. Als je ziet hoe het geld door de lokale organisaties wordt ingezet om deze zelfstandigen te kunnen helpen, dat is ook de reden om - de cheque - persoonlijk te mogen overhandigen. Mooie emotionele momenten gezien, die draag ik nog lang mee!

Dezelfde avond werden wij door de Oegandese televisie geïnterviewd, binnenkort volgt het verslag ervan...

 

 

 

En dan, de dag erna transport naar Rwenzori National Park (The Mystic Mountains), erkend als UNESCO Wereld erfgoed om 
de tweede en het moeilijkste deel van onze expeditie - Mt. Stanley met zijn 5109m en zijn hoogste top: Margherita's Peak.

 

 

Na een nacht aan de voet van de berg door te hebben gebracht... 

 

 

...begon onze 4-daagse klim avontuur (bij momenten toch wel uitdagende stijgende en dalende paden, vol modder door de nachtelijke regenval) tot aan de basis kamp onder Margherita's Peak. Na 3 dagen mooi weer te hebben bij de beklimming, sloeg het weer om en werden we geregeld geconfronteerd met tropische regenbuien daarna ook hagel en sneeuw. Dit weer in combinatie met de uitdagende route (op rubberen laarzen nog wel) heeft op de vierde dag moeilijke momenten opgeleverd. Meer met doorzettingsvermogen en groepswerk, dan met de kracht, en met ieder zijn kleine en grote angsten te overwinnen, hebben we uiteindelijk ons basiskamp gehaald. De eerste grote stap richting top werd al gezet. De dag erna zijn we om 03.00u opgestaan, om tegen 04.15u naar "De Top" te vertrekken - onze laatste klim etappe. Geluk, we hadden mooi weer voor het eerste gedeelte tot een half uur voordat we Margherita's Peak hebben bereikt, dan ontstond er mist. Maar dat heeft ons niet tegengehouden en na de laatste klimpartij op de rotsen was het zover: DE TOP IS GEHAALD ondanks alle tegenslagen!!!

 

 

Het "avontuur" was nog niet voorbij: na de top bereikt te hebben moesten wij onmiddelijk onze afdalingstocht voortzetten. Na eerst 4u30 geklommen te hebben, begonnen we aan onze afdaling van 11 uur (ja, geen type-of rekenfoutje:)). In de John Maate-hut, waren we te moe om onze prestaties te vieren, wel dolgelukkig dat we zonder kleerscheuren tot daar zijn geraakt. Meteen rusten want de dag erna volgde nog het laatste deel (van ongeveer 8u) tot aan de voet van de berg. Daar hebben we ons succes gevierd en ontvingen we zelfs een certificaat voor deze beklimming. 

We hebben hard getraind om zover te geraken het doet enorm veel deugd als je boven bent geraakt en weer veilig beneden staat. Ondertussen veel bijgeleerd over mezelf over mijn eigen capaciteiten maar ook weer ideeën opgedaan om binnen Mighty Mnday verder te kunnen implementeren. 

Het is een avontuur die ik iedereen aanraad om eventjes afgesloten te zijn van de wereld, het ontbreken van moderne technologieën (internet, telefoon,....) heeft het contact met de buitenwereld - bij momenten - onmogelijk gemaakt... Sterkt enkel het groepsgevoel. Dat allemaal samen maakt van deze reis een unieke en prachtige ervaring.

Als iemand ooit een kans heeft om het te doen - zeker doen, want je haalt veel uit jezelf! Zo zie je de kracht van de mens in zijn pure vorm en ontdek je je eigen mogelijkheden.

Klim ze,
Michal Teunkens

 

 

 

Om www.mightymondayconsulting.be goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.