+32 (0)495 99 82 39   info@mightymondayconsulting.be

Nieuws

Mighty Monday volgt alle gebeurtenissen en evoluties in haar vakgebied nauw op. Op onze nieuwspagina vindt u artikels uit de actualiteit, concrete tips en weetjes in verband met wets-aanpassingen die voor u van toepassing kunnen zijn en allerlei trends.

Win-win voor hele bedrijf: onthaalbeleid voor nieuwe collega’s

Het is sinds 2007 een wettelijke verplichting om een ervaren medewerker aan te duiden om een nieuwe collega wegwijs te maken in het bedrijf en in zijn/haar nieuwe job. In sommige bedrijven stelt men een echte peter of meter aan, en krijgen nieuwe medewerkers een geformaliseerde onthaalbrochure waardoor hij/zij weet wat hem te doen staat en bij wie hij allemaal terecht kan om de nieuwe job goed uit te voeren. Beide zaken maken deel uit van een doordacht onthaalbeleid dat bijdraagt tot het succes van uw investering in tewerkstelling. Peter en meter zijn ambassadeur van de waarden van uw bedrijf; zij voelen zich gewaardeerd voor hun kennis en ervaring en uw nieuwe medewerker wordt makkelijker ingewerkt en voelt zich sneller thuis. Een win-win voor het hele bedrijf! 

War for Talent: zet uw rekruteringsbeleid nooit on hold

Onderzoek wijst uit dat de ‘war for talent’ ook de volgende jaren brandend actueel blijft. Als u reactief blijft werven, komt u te laat. Zet uw rekruteringsbeleid dan ook nooit on hold, maar zoek proactief naar kandidaten en bindt hen nu al aan uw bedrijf. Ook als u nu niet onmiddellijk een vacature heeft.

Passende medewerkers zijn schaars, en vaak worden kandidaten al vanop de schoolbanken benaderd. U bent er dan ook best snel bij om die talenten te identificeren die u nodig hebt, en om nu al met hen te connecteren. Zo kan u ze snel inschakelen zodra u vacatures heeft in te vullen. Hoe doet u dat? Door een sterk werkgeversmerk uit te bouwen. Digitaal is het nieuwe normaal. Talent zit erg verspreid, 90 procent van de kandidaten zijn latente werkzoekers. U dient dus aanwezig te zijn op de juiste online media zoals blogs, Twitter, LinkedIn en Facebook. 

Stel dat u morgen die once in a lifetime grote opdracht binnenrijft. Is uw organisatie daar dan klaar voor? Weet u welke profielen u nodig hebt, ook in de toekomst? Welke vaardigheden zijn belangrijk voor uw bedrijf? Mighty Monday maakt uw HR-beleid graag mee future proof! Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.

 

Om www.mightymondayconsulting.be goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.