+32 (0)495 99 82 39   info@mightymondayconsulting.be
  • Facebook  LinkedIn

 

Mighty Monday tips tegen pesten op het werk:

Mighty Monday zette zich afgelopen week met stip in tegen pesten! Als proactieve HR partner volgen we trends en tendensen op. Pesten op de werkvloer is een thema waarvoor we in de Vlaamse Week tegen Pesten (2 tem 9 februari) tips en tricks via social media verspreidden om het taboe te doorbreken. Heb je onze 17 tips en tricks gemist? Geen nood. We zetten in deze blog een korte samenvatting voor jullie op een rij.

Word jij gepest op het werk? Dit zijn onze vijf tips om te ondernemen:

1. Maak de pester(s) duidelijk dat je last hebt van het gedrag en dat het te ver gaat. Trek hierbij de grens wat voor jou toelaatbaar gedrag is en wat niet.
2. Blijf altijd jezelf! Er bestaat geen enkele goede reden om te pesten. Mensen worden vaak gepest, omdat ze op sommige vlakken iets anders zijn dan anderen. Anders zijn is echter niet slecht, het maakt je juist uniek.
3. Pester(s) zoeken altijd naar een reactie. Dat kan woede zijn, maar ook verdriet. Door rustig te blijven, krijgt de pester niet wat hij of zij wil. Ook al doen de pesterijen pijn, probeer dit niet te laten blijken aan je pester(s).
4. Het komt regelmatig voor dat een pester een enigszins populair imago heeft binnen een groep. Om deze reden willen mensen die gepest worden soms juist vrienden worden met hun pesters. Deze reactie is normaal, maar niet de juiste reactie. Negeer je pester(s) en ga niet met ze om.
5. Probeer altijd open te zijn over pestgedrag. Door gevoelens in jezelf op te sluiten, kan het pesten nog meer invloed op je hebben dan het al heeft.

Wordt jouw collega gepest op het werk? Dit zijn onze tips:

1. Spreek de pester aan op zijn/haar gedrag: De gevolgen voor de gepeste zijn minder erg wanneer het pesten snel wordt herkend, aangepakt en opgelost. Hoe langer het pestgedrag voortduurt, hoe moeilijker het is om een oplossing te vinden.
2. Steun de gepeste: Het is belangrijk om de gepeste te steunen om de gevolgen zo veel mogelijk te beperken. Steun bieden kan op allerlei manieren, maar het begint in elk geval met een luisterend oor bieden aan de gepeste. Neem hierbij de gepeste serieus en toon medeleven.
3. Accepteer pesten nooit, bij wie dan ook. Pesten is nooit een oplossing. Accepteer in geen enkel geval pesterijen en probeer er altijd wat aan te doen. Door als groep of bedrijf allemaal tegen pesten te zijn, krijgen pesters geen kans.
4. Loop niet mee met een pester . Hij/zij krijgt meestal meelopers die bang zijn om zelf gepest te worden als ze niet meedoen. Er kan groepsdruk bestaan om mee te doen met het pesten. Verzet je hiertegen en kies de kant van de persoon die gepest wordt.
5. Maak het pestgedrag bespreekbaar: bespreek het pestgedrag, als dat kan, eerst met de desbetreffende leidinggevende van het team, afdeling of organisatie waar de pesterijen zijn voorgekomen. Als de leidinggevende de pester is, bespreek het dan zo mogelijk met je team, HR of de vertrouwenspersoon.

Wordt er in jouw team gepest? Wat kan je doen als leidinggevende? Onze tips:

1. Stel de norm en wees duidelijk: - wat de organisatienorm van acceptabel gedrag is - welk gedrag wel en welk gedrag niet wordt geaccepteerd - hoe er op wordt toegezien dat dit wordt nageleefd - welke maatregelen of sancties volgen als er toch wordt gepest
2. Breng leidinggevenden en medewerkers op de hoogte van het protocol, de norm en de afspraken via een informatiebijeenkomst, intranet, mail en/of via posters e.d. Train managers en leidinggevenden, zodat zij pestgedrag herkennen en weten wat ze kunnen doen.
3. Geef als leidinggevende het goede voorbeeld: vertoon geen gedrag dat onacceptabel is. Laat daadwerkelijk zien hoe het hoort.
4. Grijp in en onderneem actie: Ga eerst in gesprek met zowel de gepeste als met de pester(s).
5. Stel als werkgever een vertrouwenspersoon aan en voer een klachtenprocedure in. Zodat mensen weten dan waar ze terecht kunnen.
6. Maak er een onderwerp van bij werkoverleg en geef het aandacht bijvoorbeeld in een personeelsblad. 7. Voorkomen dat het slachtoffer murw gemaakt vertrekt. Het probleem lijkt wellicht opgelost, maar realiseer je dat de cultuur verziekt is en dat het volgende slachtoffer snel volgt.

 

Om www.mightymondayconsulting.be goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.