+32 (0)495 99 82 39   info@mightymondayconsulting.be
  • Facebook  LinkedIn

 

Mighty Monday stipt de Vlaamse Week tegen Pesten aan!

Pesten op school, cyberpesten, uitsluiting, afpersing, pesten op de werkvloer,… Pesten is helaas van alle tijden en leeftijden. Om dit samen aan te pakken start vandaag de Vlaamse Week tegen Pesten. Mighty Monday vindt dit een geweldig initiatief omdat ook op onze Vlaamse werkvloer wordt gepest. Pesten gebeurt niet alleen in scholen of door jongeren. We noteren deze week met stip! STIP staat voor Samen Tegen Iemand Pesten. Wat doe jij als bedrijfsleider tegen pesten en hoe kan je pesterijen herkennen? De hele week geven we tips en tricks om met pesten op de werkvloer om te gaan. Hopelijk heb je er iets aan en wordt ook jouw werkvloer pestvrij!

Wist je dat 6,9% van de Vlaamse werknemers dagelijks het slachtoffer is van pestgedrag? Dat 12,6% wekelijks last heeft van ongewenst gedrag? En dat 13,8% maandelijks met pesterijen geconfronteerd wordt*? Geweld en pesterijen op het werk maken deel uit van de psychosociale risico’s op het werk. De werkgever moet alle nodige maatregelen treffen om die risico’s te voorkomen en om de schade ervan te voorkomen en te beperken. Maar wat zijn alle nodige maatregelen? Ook moet de werkgever een preventieadviseur aanstellen die gespecialiseerd is in psychosociale belasting op het werk. De werkgever heeft ook de mogelijkheid om een of meer vertrouwenspersonen aan te stellen. Hoe dit werkt, hoe je pestsignalen kan herkennen en wat je kan doen, daarvoor geven wij je doorheen de week tips hoe je hiermee kan omgaan en wat je kan doen. Want samen pakken we pesten aan!


*Onderzoek IDEWE en KUL

 

Om www.mightymondayconsulting.be goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.