+32 (0)495 99 82 39   info@mightymondayconsulting.be
  • Facebook  LinkedIn

 Het belang van een goed onthaalbeleid!


De eerste werkdag van een nieuwe medewerker is altijd spannend. Zowel voor de leidinggevende als voor de directe collega’s. Maar vooral in de eerste plaats voor de nieuwkomer zelf. De eerste indrukken worden gevormd, het eerste gevoel van de medewerker wordt gevormd, de eerste stappen tot loyaliteit en engagement worden gelegd. 

We weten allemaal dat nieuwe werknemers aantrekken moeilijk is, daarom loont het absoluut de moeite om een degelijk onthaalbeleid te hebben in je bedrijf. Een goed onthaalbeleid verkleint immers de kans dat nieuwkomers snel weer weg zijn waardoor je het sollicitatieproces van voor af aan weer moet opstarten. Een goed onthaalbeleid zorgt ervoor dat nieuwkomers sneller integreren, zich beter in hun vel voelen, sneller hun nieuwe functie onder de knie hebben en bijgevolg productiever zijn.

Een aantal regels rond onthaalbeleid in Belgische bedrijven liggen bovendien vast in een wettelijk kader. Als werkgever is het alvast belangrijk dat je aan de minimum vereisten voldoet die in de CAO 26 juni 1975 en in KB van 25 april 2007 staan omschreven.

Door een echt onthaalbeleid te voeren draag je de cultuur en het DNA van de organisatie over.  Van zodra een medewerker een arbeidsovereenkomst tekent, start het onthaalbeleid op. 

Enkele tips om tot een goed onthaalbeleid te komen: 
- Neem voldoende tijd de eerste dag om de nieuwe medewerker weg wijs te maken in de organisatie. Stel hem/haar voor aan collega’s, laat zien waar de refter is, …. Laat hem/haar vooral thuis voelen.  
- Geef uitleg over de werkuren, hoe met verlof kan aanvragen, waar men bij nood een EHBO-koffertje kan vinden, algemene bedrijfsafspraken, ... 
- Communiceer binnen de organisatie dat er een nieuwe medewerker start, zorg dat de eerste dag eveneens alles klaarligt. Van werkkledijpakket, badge, computer, ….
- Integreer je onthaalbeleid in diverse aspecten van je personeelsbeleid: als opstap naar persoonlijke ontwikkelingsplannen, evaluatiegesprekken enzoverder.
- Plan in je agenda enkele momenten in waarbij je de nieuwe medewerker even kan bevragen of alles gaat, of er nog zaken zijn waar er meer duiding voor nodig is, of er nog iets is waar jij bij kan helpen, ... 
- Communiceer het programma van de eerste werkdag aan de nieuwkomer, zo weet de medewerker op voorhand hoe zijn of haar eerste dag eruit zal zien.

Maak het verschil!

Goed onthaalde medewerkers moeten, ook na de onthaalperiode, hun competenties en talenten blijven ontwikkelen. Start hiermee tijdens deze periode, niet erna.

Een goede start zorgt immers voor dat je van je nieuwe medewerker naar een blijvende ambassadeur van je organisatie groeit en versterkt je mogelijkheden op de arbeidsmarkt om nieuwe kandidaten aan te trekken. Het effect is groter dan je denkt.

Om www.mightymondayconsulting.be goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.