+32 (0)495 99 82 39   info@mightymondayconsulting.be
  • Facebook  LinkedIn              Cash voor jouw HR plannen?

 

ESF heeft een aantal interessante HR gerelateerde oproepen openstaan! Interesse? Bekijk snel onze samenvatting en laat weten waar we jouw organisatie kunnen ondersteunen.

Werkplekken Duaal Leren’: Duaal leren is een onderwijskundige term om aan te duiden dat een student leren en werken combineert. Deze oproep wil in Vlaanderen meer beschikbare werkplekken realiseren voor leerlingen in het duaal leren en de werkplekken voorbereiden op hun toekomstige rol om jongeren competenties aan te leren op de werkvloer. Men richt zich binnen deze oproep voornamelijk tot het TSO en BSO onderwijs. Stel jij TSO en/of BSO profielen tewerk en wil jij als professional een meerwaarde op de arbeidsmarkt betekenen door nieuwe potentiële medewerkers kwalitatief mee op te leiden? Dat kan met deze oproep gezien het doel is de kwaliteit van de begeleiding op de werkplek te verhogen, zich te richten op acties zoals de werkplek organiseren, leerlingen evalueren en op rol van de onderneming binnen deze aspecten. De acties kunnen handvaten aanreiken aan bedrijven om zich voor te bereiden op het inschakelen van leerlingen op de werkvloer en om zich te professionaliseren in de competentieversterking van jongeren.
Goedgekeurde projecten kunnen aanspraak maken op 40% ESF middelen van de totale subsidiabele kost met een maximum van € 100.000 ESF middelen. De middelen van de sectorconvenanten 2018-2019 in het kader van duaal leren kunnen ingezet worden als publieke cofinanciering. Indienen kan tot 8 november. Goedgekeurde projecten starten op 1 januari 2018 en lopen maximaal 24 maanden.

‘Anders Organiseren’: Heeft jouw organisatie al enkele basisstappen gezet in het uittekenen van een duurzaam loopbaanbeleid waaronder missie- en visiebepaling en is jouw bedrijf toe aan een kanteling? Dan kan deze oproep iets voor jullie zijn. Een job waarin werknemers het beste van zichzelf kunnen geven zijn werkbaar binnen een wendbare organisatie. Anders Organiseren wil op zoek gaan naar een andere structuur van arbeidsdeling die medewerkers meer autonomie geeft, hen terug zicht geeft op het grotere geheel, minder stress bezorgt en die tegelijkertijd de organisatie meer wendbaar maakt. Het betreft het sleutelen aan een andere verdeling van werk tussen teams.
Er is een maximale subsidie voorzien van 80.000 euro per project. De promotor moet een minimale private cofinanciering voorzien van 30% voor een KMO en 50% voor een grote onderneming. Indienen kan tot 22 december. Goedgekeurde projecten gaan van start op 1 april 2018 en lopen 18 maanden.

‘Duurzaam Loopbaanbeleid’: Wil jij jouw teams finetunen en investeren in duurzame loopbanen op de werkvloer? Duurzaam Loopbaanbeleid wil organisaties die (nog) weinig stappen binnen dit beleid genomen hebben helpen om zowel de fundamentele bouwstenen hiervan op te stellen als/of de strategische integratie van het beleid door te voeren. Mogelijke actiedomeinen zijn; werving en selectie, onthaal, work-life balance, loopbaanbeleid, competentiebeleid, leiderschap, jobinhoud en/of uitstroom. Alle activiteiten zijn gericht op het ontwikkelen en testen van systemen en instrumenten voor de totstandkoming van dit beleid. Verduidelijking in taakverdeling van teams staat binnen deze oproep voorop.
Er is een maximale subsidie voorzien van 80.000 euro per project met volgende verdeling: maximaal 32.000 euro ESF (40%) - maximaal 48.000 euro VCF (60%). De promotor moet een minimale private cofinanciering voorzien van 30% voor een KMO en 50% voor een grote onderneming. Indienen kan tot 22 december en goedgekeurde projecten starten 1 april en lopen 12 tot 18 maanden.


‘Opleidingen in bedrijven’: Een interessant project voor organisaties die willen inzetten op opleiding voor medewerkers rond digitale ontwikkeling, soft skills, geletterdheid en gecijferdheid. De oproep ‘Opleidingen in bedrijven' wil het levenslang leren in bedrijven en organisaties aanmoedigen en ondersteunen.
Er is een maximale subsidie voorzien van 100.000 euro per project met volgende verdeling: maximaal 40.000 euro ESF - maximaal 60.000 euro VCF. Doel van deze oproep is het stimuleren van opleidingen in bedrijven in Vlaanderen. De promotor moet een minimale private cofinanciering voorzien van 30% voor een kleine onderneming en 50% voor middelgrote en grote onderneming. Indienen kan tot
22 december
en goedgekeurde projecten lopen 12 maanden en starten in april.

Wil je hierover verdere informatie? Geef ons een seintje en we bekijken het graag samen verder.

Om www.mightymondayconsulting.be goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.